BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече 4 деца от градината в Сливо поле са заразени с COVID-19

4 деца от детска градина „Мечо Пух“ в Сливо поле са заразени с коронавирус.

Всички са в добро състояние и са оставени под домашна карантина. Няма нови случаи сред персонала на детското заведение.

По данни на Регионалната здравна инспекция, новозаразените деца за последните 24 часа са 3 момичета на 6 години, като едното от тях е от Сливо поле, а двете – от село Борисово. Нямат симптоми на заболяването, но са посещавали подготвителната група, информира Кис 13.

В края на миналата седмица беше констатиран и случай на 6-годишно момче от село Бабово, което също е ходило на детска градина там. Всички са в добро състояние и затова са оставени под домашна изолация.

Изпълняват се всички мерки за дезинфекция на обществени сгради и места, детски градини и площадки на територията на общината, както и за наблюдение на карантинираните дали спазват изолацията и си стоят вкъщи, увериха за Новините на телевизия КИС 13 от местната администрация.

Детска градина „Мечо Пух“ продължава да е затворена до 14 септември, като срокът може да бъде удължен. Броят на заразените в детското заведение достигна 13 души, от които 9 са персонал. Досега за наличието на коронавирус са изследвани 34 деца.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!