BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вече може да се разхождаме на Текето

Въвеждат се промени в посещението на крайградските паркове

Позволява се посещението на природни паркове, национални паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Русе, включително Лесопарк Липник. Това става възможно след промяна в заповед на кмета Пенчо Милков.

Новият документ е във връзка с издадена заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев № РД-01-248/01.05.2020 г.

Разходките на посочените места да се осъществяват по маркирани екопътеки или асфалтирани алеи / пътни платна, при изпълнение на мерките за противоепидемична защита в границите на зоната. Сред тях са: спазването на дистанция от 2,5 метра от членовете на друго семейство или лице; движението да се осъществява плътно вдясно на алеята/ платното; да се избягва докосването на повърхности – паметници, дървета, кошчета, пейки, както и сядането в тревните площи или на пейки; да не се допуска събиране на деца и възрастни от различни семейства в групи.

В допълнение кметът Пенчо Милков възлага на кметовете на населени места да създадат организация на територията на ръководените от тях селища по изпълнението на заповедта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!