BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Вдигат цените на шофьорските курсове

Автошколите прогнозират повишаване на цените.

Допълните мерки, които трябва да покриват, за да могат да работят по време на епидемията увеличават разходите им, а те могат да бъдат покрити само от таксите на курсантите.

За да работят, школите трябва да извършват дезинфекция и проветряване на автомобилите след всеки курсант. Това създава разход – както за материали, така и за време, предаде ТВН.

Повече време ще изисква и теорията, защото залите ще могат да поемат едва половината от досегашния капацитет, за да може да се спазва дистанция от 2 м.

Ивет е един от потърпевшите курсанти. Тя започва обучението си в края на февруари, но заради извънредното положение се налага да прекъсне. А сега наново се адаптира към шофирането.

Оказва се обаче, че някои от автошколите не спазват наложените мерки. Това кара хората в бранша да се притесняват, че дейността им отново ще бъде прекъсната. А тогава дори завишените цени не биха ги спасили.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!