BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бойко Никифоров: Не очаквайте нищо хубаво в този град!

С голямо съжаление, съобщавам на Русенци, че още дълги години ще дишат отрови и новото управление на общината няма никакви намерения да им осигури чист въздух и здравословна околна среда.

Комисиите на Общински съвет, разгледаха искането ни:

1. Да бъде забранено изгаряне на отпадъци в община Русе;

2. Да бъде създадена станция за мониторинг върху промишлените замърсители;

3. Да бъде създаден мониторитг върху излъчванията на мобилните оператори.

Вместо да бъде внесено така предложението ни, председателят на Общински съвет Иво Пазарджиев внесе предложение – забраната за изгаряне и мониторинг върху излъчванията на мобилните оператори да не бъдат приети, а вместо искания денонощен мониториг върху всички промишлени замърсители, да бъде закупена една мобилна станция.

Разискванията в комисиите на Общински съвет бяха в смисъл – че няма пари, че ако бъдат поставени сензори на всички замърсители ГРАЖДАНИТЕ ЩЕЛИ ДА ИЗПАДНАТ В ПАНИКА ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

Не очаквайте нищо хубаво в този град!

Купувайте си пречистватели на въздуха за всяко домакинство и спасявайте децата си вътре в къщи, защото скоро по улиците чист въздух няма да има.

Съветниците отказват забрана за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-а. В МОНТЮПЕ всеки ден се изгаря огромно количество технологичен отпадък – леарски сърца, съдържащи фенолни смоли, за да извлекат от тях пясъка и да го използват отново, както и да не депонират отпадъка на сметището, защото е много скъпо.

На 23 януари, отново от името на инициативата ще се изкажа пред Общински съвет и отново ще ги моля, да приемат искането ни.

Почти съм сигурен, че ще откажат.

Очаквайте резултата и да решаваме какво да правим!

Автор: Бойко Никифоров

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!