BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Биг Бенд Русе и приятели“ ще зарадва русенци на 24 май

Празничен концертБиг Бенд Русе и приятели“ ще зарадва русенци на най-светлия празник 24 май.

Музикантите под диригентството на Димчо Рубчев ще направят втората си мащабна изява на открито след отмяната на извънредното положение, за да създадат празнично настроение за най-българския ден в годината, информира Русе Медиа.

Концертът ще се състои на 24 май, неделя, от 11 часа пред общината, като началото ще бъде поставено с тържествени фанфари и химна „Кирил и Методий“, чийто текст е написан от Стоян Михайловски като учител в Мъжката гимназия в Русе. Програмата е подбрана от Димчо Рубчев, а партньори на Биг Бенд Русе на сцената ще бъдат Ива Йорданова, Нора Чернева, Даниела Кирилова, хор, солисти и квартет на Държавна опера Русе.

С този концерт русенци ще могат да се потопят в атмосферата на 24 май, която по традиция се създава от празничните шествия на учениците. Тази година заради извънредната ситуация масови събития няма, но празник все пак ще има чрез музиката на Биг Бенд Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!