BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Бащата на отнетото в Германия бебе е от Две могили

Община Две могили подкрепи официално семейството на бебето Катерина, което бе отнето временно от родителите си от страна на социалните служби в Германия.

Бащата на 7-месечното момиченце – Георги Славов, е от Две могили и хората познават добре и него, и семейството. Затова те са събрали подписка, която са внесли в общината.

Кметът на Две могили Божидар Борисов обясни, че подписката заедно с подкрепителното писмо от страна на институцията ще бъде изпратено днес до немското посолство, до социалния министър Деница Сачева и до Външно министерство, предава Русе Медиа.

В него не се коментират обстоятелствата около случая с отнетата Катерина, а се изразява становище, че семейството са добри и почтени хора, които се ползват с добро име сред общността и нямат никакви нарушения и противообществени прояви. Подкрепата е морална, тъй като като институция общината няма какво друго да направи. В подписката към това писмо са се включили хора от всички населени места около Две могили.

Близките и приятелите на семейство Славови от Две могили ще участват в протеста, който ще се състои днес в немското посолство в София. От Русе също бе организиран транспорт за желаещите да присъстват на протеста.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!