BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Арестуваха 10 души във Ветово

Спецпрокуратурата и жандармерията блокираха тази сутрин град Ветово.

Акцията е срещу телефонните измамници. Задържани са 10 души, като 8 от тях са част от престъпната група, а двама са мулета.

Рано тази сутрин униформените са влезли в града. Задържани са 10 души, като 8 от тях са част от престъпната група, а двама са мулета, потвърдиха от МВР, цитирани от NOVA.

„Към момента има доказателства за 6 случая на извършени „ало” измами. Колко са реално е трудно да се каже”, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев, който е на място във Ветово

Бяха репатрирани два автомобила – 1 луксозен и 1 друг по-малък автомобил, с които са извършвани вероятно престъпленията. Изнесени са в посока Русе. Претърсването продължава, все още има жандармерия в къщите, в които са атакувани. За последната година телефонната мафия е присвоила над 8 млн. лв. само за една година, а последният драстичен случай е от град Русе. Преди няколко дни жена на над 70-годишна възраст изхвърли 30 000 евро от терасата си.

По информация на NOVA Христо Пожарникаря е задържан зад граница.

Задържан е и Петър Първанов 

Васко Гръка 

Пламен Роджера 

Очаква се да има още задържани.

Разследването е срещу цяла фамилия, която се препитава от „ало” измами, подобно на тази, която беше разкритва преди време в Горна Оряховица.

Във Ветово обаче това е трета акция срещу „ало” мафията само за последната половин година.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!